٢ كوب دقيق , ٣/٤ كوب زبدة مقطعة مكعبات وباردة ، ربع كوب ماء بارد ، صفار بيضة، ذرة ملح ، ملعقة كبيرة سكر بودرة
تفرك الزبدة مع الدقيق وذرة الملح بأطراف الأصابع حتى يصبح كالرملة ولكن دون دعك
يضاف السكر وصفار البيضة ويقلب حتى تتلم العجينة ونبدأ بإضافة الماء بالتدريج نضيف ملعقة ونلم العجينة دون دعك وملعقة أخرى وهكذا بمجرد أنها تلم معاكي بس دون فرك وعجن.
نلفها في كيس نايلون وتدخل التلاجة لمدة نص ساعة تقريبا
في الوقت دا نقشر أربع تفاحات ولو التفاح الأخضر يكون افضل علشان بيستحمل الحرارة بعدين نقطعه شرائح رفيعة ونرش عليه ١/٤ كوب سكر +١/٤ كوب دقيق + ملعقة قرفة +ملعقتين زبدة سايحة ويقلب الكل مع التفاح.
بعد مرور النص ساعة نطلع العجينة من التلاجة ونفردها رفيع على سطح مرشوش بالدقيق ثم تلف على النشابة حتى نستطيع نقلها الى صينية التارت ثم يضغط عليها جيدا ونضغط على الأطراف ونشيل الزيادة ونخرم العجينة كلها بالشوكة بعدين نضيف خلطة التفاح.
باقي العجين يفرد ويقطع على شكل وردة وتدخل الفرن على درجة حرارة متوسطة لمدة أربعين دقيقة تقريبا. وقبل خروجها بخمس دقائق نطلعها وندهن الورد او الشرائط اللي عملناها ببياض البيض ويدخل الفرن تاني علشان تتحمر.
بس طلعيها من الفرن وسبيها تبرد شوية قبل ما تقطعيها بس ما تغطهاش علشان مش تطرى.
وبالهنا والشفا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق