الأربعاء، 13 مارس 2013

شوربة الجزر

بصلة ، أربع جزرات ، فص ثوم ، ملح وفلفل ، مكعب مرقة وبهارات
نقطع البصلة ونحطها على النار مع ملقة زيت زيتون تاخد تقليبه خفيفة وبعدين  نضع فص الثوم ونقلبه بعدين نقطع الجزر ويتقلب معاهم بس من غير ما يتغير لونهم بعدين نضيف الشوربة والملح والفلفل ومكعب المرقة والبهارات لما تغلي والجزر يطرى نضعه في الخلاط علشان ينعم ، نرجعه تاني على النار مع نص كوب كريمة. تاخد غلوة صغيرة بعدين نقفل عليها.
نكون مقطعين واحدة بصل اخضر وبشر جزر ونضعه على الوش. وساعة الأكل يعتصر عليه ليمون حسب الذوق.
وبالهنا والشفا. 


هناك تعليق واحد: