الأربعاء، 27 مارس 2013

حلاوة الجبن


نص كوب سكر مع كوب ماء على النار عند الغليان نضع كوب سميد ناعم مع ربع كوب ماء ورد هتلاقيها لفت معاكي طبعا تقلبيها كويس عشان مش تلزق في قعر الحلة المهم بعد كدة نضيف كوب موزاريللا وكوب جبنة شلل ونكون نقعينها في مية قبلها بيوم علشان ميكونش فيها ملح خالص مع تغيير المية كل ساعتين مثلا توطي النار وتقلبيها لحد الجبنة تسيح والحاجة كلها كدة تلم معاكي. تكوني المفروض عاملة قشطة وشربات ثقيل اول ما تقفلي النار تكوني مجهزة المكان اللي هتفردي عليه العجينة مكان واسع وتدهنيه بالشربات وتصبي العجينة وتمسحيها بالشربات وتفرديها قبل ما تنشف عشان لو نشفت مش هتتفرد بس وبعد كدة تقعطيها مربعات في حجم معقول وتحشيه قشطة وترصي في الطبق وفي الآخر تزينيه بالفستق المفروم وساعة التقديم يقدم مع الشربات. وبس بالهنا والشفاه

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق