الجمعة، 22 مارس 2013

تورتة الشيفون:


١ كوب دقيق ، ٣/٤ كوب سكر ، ١ملعقة صغيرة بيكينج باودر ، ربع كوب ماء ، ربع كوب زيت ، ربع كوب عصير ليمون اوبرتقال ، ٤حبات بيض مفصول البياض عن الصفار.
يتم ضرب الصفار مع  السكر والفانيليا والزيت حتى يصبح القوام كريمي ثم يضاف بالتدريج الدقيق مع البيكينج باودر بالتبادل مع الماء وعصير الليمون.
يتم خفق البياض بعد غسل المضرب وتنشيفه جيدا واضافة ربع ملعقة ملح عند بدأ تكون المارينج يضاف ربع كوب السكر ويضرب حتى يتكون المنقار ثم يضاف لخليط الدقيق ويقلب بخفة بمضرب سلك ثم يصب في قالب دون دهنه ويدخل الفرن الى ان تستوي وأول ما تطلع تغطيها كويس بكيس النايلون بتاع الأكل وتحطي عليه فوطة وتسبيها لحد ما تبرد خاااالص بعدين بسكينة عريضة خلصي الحواف واقلبي براحة.
الحشو:
 نص كوب كريمة بعد الخفق يضاف ملعقتين نوتيللا وملعقة كاكاو وتقلب ثم تحشى بها التورتة.
الغلاف :
 الحلوى الملكية : بياض بيضة، عصرة ليمون ، ذرة ملح، ربع كوب سكر ، ربع كوب ماية كله يتقلب مع بعضه بعدين نحطها على حمام ماية ونضرب بمضرب البيض على السرعة العالية الى ان يتكون المنقار بعدين نشلها من على النار ونحط عليها شوية فانيليا ويكمل خفقها شوية بعدين نبدأ نحطها بسرعة على التورتاية بالملعقة ونعمل الأشكال دي بظهر الملعقة وطبعا بتزودي كمية البياض على حسب حجم الكيكة يعني دي كانت صغيرة خالص فعملت بياض بيضة واحدة.

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق