الثلاثاء، 9 أبريل 2013

تارت القرع:


كوب وربع دقيق تضربيه في الخلاط مع نص كوب زبدة باردة مقطعة مكعبات و ربع كوب سكر بودرة، في ناس بتحب تحط صفار بيضة انا محطتش واستغنيت عنه بالماء البارد. بعدين تقلبيها في طبق عجن وتضيفي لها حوالي ثلاث معالق ماء بارد وتعجني بايدك بسرعة وبمجرد ما تلم معاكي يبقى خلاص المهم تبقى متماسكة مش طرية. ضعيها في ودخليها التلاجة بعد نص ساعة طلعيها وافرديها على الدقيق علشان بتلزق وافرديها براحة علشان مش تتقطع. بعدين تلفيها على النشابة علشان تعرفي تشيليها وضعيها في صينية التارت. ساويهافي الصينية وشيلي الزيادة بعدين خرميها بالشوكة ودخليها الفرن الساخن على درجة حرارة متوسطة. لما تستوي طلعيها وسبيها تبرد.
**في الوقت دا بتجيبي القرع المقطع مكعبات وتحطيه على النار مشوية ماية وربع كوب سكر ، لما تتطرى وتستوي تقفلي عليها وحطيها في الخلاط مع شوية فانيليا وعلبة صغيرة فيلادلفيا وتخلطيهم مع بعض بعدين دوبي معلقة كبيرة جيلاتين في حوالي معلقتين ثلاثة ماية دافئة مش سخنة وضفيها على القرع واخلطيهم تاني.
**لما التارت يبرد صبي عليه خليط القرع ودخليه الثلاجة يسقع كويس.
وبالهنا والشفا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق