الاثنين، 15 أبريل 2013

بفتيك وبطاطس مقلية في الفرن

الغدا النهارة :
بفتيك فراخ وبطاطس مقليين في الفرن.
تجيبي صدور الفراخ وتبليها ملح فلفل كركم بهارات مشكلة ، حطيها في الثلاجة ساعة تقريبا بعدين طلعيها وحطيها في بياض بيض عليه ملح وفلفل ثم في البقسماط بعدين تحطي شوية زيت في صاج وتحطي قطع الفراخ في الصاج بس تقلبيه في الزيت وتدخليها الفرن على نار عالية بس تخللي بالك وتقلبيه علشان ما يتحرقش.
البطاطس : تقشريها وتقطعيها تخين شوية وتبليها ملح وشوية بابريكا للنكهة وقلبيهم في معلقتين زيت تقريبا وافرديها في صاج ودخليها الفرن مع الفراخ وبرضو خاللي بالك تقلبيه من وقت للتاني لحد ما تتحمر.
الصلصة : نص علبة زبادي قليل الدسم عليه ربع كوب مايونيز شوية ملح وملعقتين جوز مفروم ومعلقة صغيرة فجل مفروم. يقلب جيدا ويقدم مع العيش المحمص.
وبالهنا والشفا.

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق