الثلاثاء، 16 يوليو 2013

لحمة على الطريقة الهندية

 لحمة مكعبات تنقعيها في كوب لبن رائب ثلاث فصوص ثوم مفروم ، ملعقة صغيرة جنزبيل طازة، ملعقة كبيرة خل تفاح تقلب اللحمة في الخلطة كويس وسبيها في الثلاجة ليلة كاملة. 

تحطي معلقتين زبدة في حلة وعليهاثلاث حبات حبهان و حبتين قرنفل وعود قرفة وتقلبيها دقيقة على نار متوسطة بعدين تضيفي بصلتين مفرومين ناعم مع فصين ثوم مفرومين ومعلقة صغيرة جنزبيل 

#وقلبي لحد ما تصفر البصلة او تدبل شوية ضيفي ثلاث معالق صغيرة كمون ومعلقتين صغيرين كزبرة ومعلقة ونص بابريكا تقلبيها دقيقة بعدين ضيفي اللحمة بالخلطة بتاعتها مع نص كوب مرقة ولما تغلي توطي عليها النار خالص وتغطيها لمدة ساعة ونص بعدين تشيلي غطى الحلة وسبيها كمان نص ساعة لحد ما السائل يقل شوية ويكون صوص تقيل شوية. وساعة التقديم تحطي على الوش نعناع وكزبرة طازة مفرومين

وبس. بالهنا والشفا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق