اولا في الخلاط
٣/٤ كوب زيت
٢ كوب سكر
٤ بيض
٢ كوب حليب
فانيليا يخلطوا جميعا لمدة عشر دقائق
ثم يضاف كوب ونصف دقيق
ملعقتين صغيرين بيكينج باودر
رشة ملح
ويخلطوا بالمضرب السلك
مقادير الحشو:
نص كوب كاكاو
ربع كوب قرفة
نص كوب سكر بودرة
نبدأ بتشغيل الشواية في الفرن
نجيب صينية وندهنها ونضع مقدار صغير من العجينة وندخلها تحت الشواية لحد ماتستوي
نطلعها ونرش عليها من خلطة القرفة
بعدين نحط مقدار اخر من العجين وتدخل الفرن تحت الشواية لحد ما تستوي طبعا مش باخد وقت كتير ونطلعها
ونرشها بالخلطة وهكذا لحد ما يخلص مقدار العجين
بعد اخر طبقة عجين لما يستوي تحت الشواية نقفل الشواية ونفتح الفرن على اساس ان الطبقة اللي تحت تتحمر وتستوي
بعد خروجها وتبرد نصب فوقها الصوص
- 1 بياض بيض
- 1 ملعقة كبيرة ماء ورد
- 1 ملعقة صغيرة زيت نباتي
- كمية غير محددة من السكر الناعم المنخول
الطريقة:
- يخلط بياض البيض، ماء الورد، والزيت ويخفق قليلاً بواسطة ملعقة ثم يضاف السكر الناعم المنخول تدريجياً مع الخلط إلى أن نصل إلى القوام المطلوب
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق