المقادير
3كوب دقيق
3مﻻعق لبن بودرة
1معلقة كبيرة سكر
3ملعقة كبيرة زيت زيتون
معلقة صغيرة ملح
معلقة كبيرة خميرة فورية
ماء دافئ للعجن
مقادير الصلصة
2معلقة زيت زيتون
2طماطم كونكاسيه يعنى مسلوقة فى ماية لمده 3دقائق و متقشرة و بعدين تتهرس فى الفود بروسيسور
فصيين توم
معلقتين كبار كاتشب
معلقة صلصة
زعتر
ملح و فلفل
الجبن موتزاريﻻ و بلو تشيز و جبنة رومى و جبنة امونتال ممكن الجوده بدلها
الطريقه
تضاف كل مقادير البيتزا فى العجان و تقلب ثم يضاف الماء ﻷعجن لمده ﻻ تقل عن ربع ساعه بالعجان او ساعة اﻻ ربع لو هتعجنى على ايدك لحد ما تبقى عجينة متماسكة مش بتلزق فى ايدك و لونها فاتح و متجانسة و غطيها و سيبيها تخمر
نعمل الصلصة الزيت يسخن و نضيف التوم نحمرة حاجه بسيطة و نضيف الطماطم و الكاتشب و الصلصة و الزعتر و الملح و الفلفل و نسبهم يتسبكوا اوى علشان او متسبكش يخلى البيتزا كأنها مبلولة
بعده كده نفرد جزء من العجين بسمك نص سم و نضيف الصلصة و نحطها فى الفرن و يكون الفرن عالي 230 درجه مئويه
لحد ما تحمر من تحت نطلعها و نضيف كل الجبن بالكميات اللى تعجبكوا و ندخلها تحت الشوايه لحد ما الجبنة تحمر
و اول ما نطلع ندهنها بحتة زبده صغيرة علشان و شها يلمع
و بالهنا و الشفا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق