الثلاثاء، 1 أكتوبر 2013

شوربة الباذنجان المشوي

نجيب باذنجانة متوسطة الحجم ونشويها في الفرن بعدين نطلعها ونقشرها في الوقت دا نحمر بصلة صغيرة 
على النار في شوية زيت زيتون بس قبل ما تبدأ تاخد لون نحط الباذنجان والمرقة بتاعتنا ونضبط الملح والفلفل 
ولما تاخد غلوة كدة على النارنضربها في الخلاط علشان طبعا كله يتهرس في بعضه وما يبقاش في اي اثر للباذنجان 
بعدين نرجعه على النار تاني ونزود عليه كوب الا ربع كريمة سائلة ونسيبه ياخد غلوة ونقفل عليه وبالهنا والشفا
طعمه حلو اوي علشان بيبقى فيه نكهة مدخنة وطعم الباذنجان مش بيبقى باين خالص.
وساعة التقديم حطي رشة نعناع ناشف 


ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق