الأربعاء، 15 مايو 2013

وجبة غدا

طيب وادي اكل النهاردة. هو يمكن تقليدي فراخ مشوية ورز. بس الفراخ انا عملتها المرة بطريقة مختلفة وقلت اشاركها معاكم. 

**الفرخة:بعد ما تغسليها كويس جيبي حتة زبدة وتبليها ملح وفلفل وبابريكا ومعلقة بودرة ثوم ودخليها تحت جلد الفرخة بعدين حشيتها بطاطس مكعبات وجزر وربطت رجليها وجناحِتها بعدين رشيت عليها ملح وفلفل وبهارات وحطيتها على شبك والشبك حطيتو على صينية. حطيت في الصينية ماية وقطعت جزر وبطاطس صغيرة غسلتها كويس وقسمتها بالنص وحطيتها معاها وجبت راس ثوم بقشره وقسمته بالنص وحطيتها معاها بيبقى حلو اوي وهو مشوي ونكهته خفيفة. بس دخلته الفرن على حرارة عالية وطبعا أخد بالي ان الماية اللي في الصينية ما تنشفش وكل شوية اسقي الفرخة لحد ما تستوي مش اقل من ساعتين.

** الرز: رز أمريكي عملته بزيت الزيتون وبشرت جزرة قلبته شوية في الزيت بعدين حطيت الرز وسويته.
وطبعا لما اطلع الفرخة أحط معلقة دقيق صغيرة في الصينية وشوية ماية لو الماية قليلة بعدين اسخنها شوية على النار بعدين تصفيها في طبق التقديم. وبالهنا والشفا. 
بعدين عملت مقبلات. 
**جبنة شيدر مقلية: نص كوب دقيق ، معلقتين سكر وشوية ملح وفلفل معلقة صغيرة نش نص معلقة صغيرة بكينج بودر ثلث كوب حليب تقلبه مع بيضة وتضيفها للدقيق بعدين كوب جبنة شيدر أو اي نوع تفضليه. سخني زيت وبالملعقة ابدأي حطي في الزيت وتخلي بالك علشان مش تتحرق. قدمتها مع sour cream. وبس.

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق