الخميس، 23 مايو 2013

كيكة التمر على طريقتي:

٤٠٠جرام تمر، ١٥٠ملل ماء، علبة حليب مبخر، علبة دانيت بالفانيليا، ١٥٠جرام سمنة كريسكو(الخاصة بالحلويات)لانها خفيفة. 
طبعا نشيل نوا التمر ونحط المقادير كلها على نار هادية لحد ما يطرى التمر. 
بعدين نسيبه يبرد. 
في الوقت دا نخلط ١٥٠ جرام دقيق مع شوية ملح ونص معلقة صغيرة بيكينج صودا. 
لما خليط التمر يبرد نضيفه لخليط الدقيق ويقلب جيدا ثم تصب في صينية مدهونة ومرشوشة دقيق وتدخل الفرن لحد ما تستوي. 
الكمية دي صغيرة يعني صينية صغيرة. 
الكيكة دي خفيفة وسكرها خفيف وجميلة. 

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق